Google
 

donderdag 25 oktober 2007

Tour 2008

"De Tour 2008 moet een open strijd worden"

do 25/10/07 - In Parijs is de 95e editie van de Ronde van Frankrijk voorgesteld. "De Tour van de hoop", dixit Tour-directeur Christian Prudhomme, start op 5 juli 2008. Het is een atypische Tour zonder proloog.

Voor het eerst in meer dan veertig jaar is er geen proloog of inleidende tijdrit. De Tour start in Brest met een rit in lijn.
(VRT)
In de Tour-aanhef in Bretagne zijn er twee ritten met geaccidenteerde finales, niet meteen een kolfje naar de hand van de spurters. Op de vierde dag is er een individuele tijdrit (29 kilometer).

Een ploegentijdrit staat niet op het programma. Op de voorlaatste dag is er nog een afspraak voor de tijdrijders.

Via het Centraal Massief trekt de Tour naar de Pyreneeën. In de rit met aankomst op Hautacam ligt ook de Tourmalet op het parcours. In Pau staat de eerste traditionele rustdag op het programma.

Enkele overgangsritten brengen de renners daarna naar de zuidelijke Alpen. De Tour maakt een uitstap naar Italië, waar ook de tweede rustdag is. De laatste bergrit eindigt op l'Alpe D'Huez.


Artikel: hier
Bron: www.vrtnieuws.net

Persoonlijk vind ik het uitermate jammer dat de proloog er dit jaar niet bij is, het is een deel van het gebeuren. Het niet rijden van een ploegentijdrit is dit ook. Het is een speciale vorm van wielrennen en die boeit mij enorm. Hoe ploegen als sneltreinen een mooie geroteerde ketting vormen...

Wat ik dan weer wel positief vind, dat de bonificatieseconden afgeschaft zijn. De spankracht van de Tour zal omhoog gaan.

Geen opmerkingen: