Google
 

donderdag 25 oktober 2007

Turks geweld tegen verdraagzaamheid


Drie Turkse jongeren blijven aangehouden

do 25/10/07 - Na de rellen van gisteravond in Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node blijven drie Turkse jongeren aangehouden. De burgemeesters doen intussen een oproep tot kalmte.
De burgemeesters van Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node hebben vanochtend de balans opgemaakt na de rellen van gisteravond.

(Belga)
Ze spreken van "een erg moeilijke situatie". Ze vrezen dat de rellen ook de volgende avonden en nachten nog zullen doorgaan en roepen daarom op tot kalmte.
Na de rellen van gisteravond bleven 94 mensen tijdelijk aangehouden. Drie van hen zijn doorverwezen naar het parket en mogelijk ook naar de onderzoeksrechter.
Opvallend: bijna de helft van de 94 aangehouden mensen zijn minderjarigen.
De daders hebben auto's vernield, trams, bussen en straatmeubilair beschadigd en voetpaden opgebroken.
"Zo kan het niet verder", vinden de burgemeesters. Ze roepen ook de Turkse ouders van de jongeren op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Artikel: hier
Bron: vrtnieuws

In het Journaal deze middag, blijkt dat via Turkse sites, gsmverkeer, ... alle mogelijk communicatiemiddelen er een enorme oproep is om op straat te komen. Dat deze mensen recalcitrant zijn en niet willen luisteren, lijkt jammer genoeg waar te zijn. Nu merk je pas hoe verdraagzaam deze mensen zijn, maar dit zal, zoals Henk zegt, aan hun zuiders temperament liggen...

Het baart zorgen dat er zoveel minderjarigen bij betrokken zijn. Dat belooft voor de toekomst, wanneer deze jongeren volwassenen worden. Het zal niet meer dan normaal zijn dat hun kinderen ook mee gaan lopen in de protestmarsen en exuberante schade aan te brengen.

Wie zijn daar nu de slachtoffers van?
- de mensen die ook van een andere origine zijn, maar die het WEL goed menen met Belgiƫ.
- wij, Vlamingen (Belgen)

Gevolg?
Een verdere radicalisering tov vreemde nationaliteiten die zal leiden tot een forse stijging van het aantal stemmen extreem rechtse politieke partijen, waardoor de breuk tussen het Franstalige en Nederlandstalige deel van Belgiƫ nog groter wordt, zodat het bij de volgende verkiezingen onmogelijk wordt om nog een regering te vormen. Dit kan in uiterst geval leiden tot de Vlaamse onafhankelijkheid, en een bewind door het Vlaams Belang, als is dit natuurlijk wel het rampscenario.

Oplossing?
Hard optreden! Recidivisten desnoods terugsturen naar het land van herkomst of bestuurlijke maatregelen nemen zodat bv. de familie niet meer naar ons landje kan komen.

1 opmerking:

Pieter zei

We moeten wel zien dat we het "hard optreden" niet TE hard maken... Anders zijn we even radicaal als het radicalisme dat we proberen te bestrijden en geven we absoluut niet het goede voorbeeld. Maar we moeten handelen, dat is zeker...