Google
 

donderdag 8 mei 2008

R.I.P. Sterchele F.


François Sterchele komt om bij ongeluk

do 08/05/08 - Rode Duivel François Sterchele is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Vrasene, bij Beveren. Rond 3 uur raakte hij van de weg met zijn sportauto en was op slag dood. De Club Brugge-spits was 26.

Het ongeluk gebeurde op de N49 tussen Antwerpen en Knokke.
Sterchele verloor de controle over het stuur, botste tegen een boom en belandde in een maïsveld. De spits, die alleen in zijn auto zat, was op slag dood.

Uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige blijkt dat Sterchele tegen een onaangepaste snelheid reed met zijn Porsche.

Sterchele moet plots bruusk naar rechts afgeweken zijn en reed in een sloot langs de kant van de weg. Hij werd daardoor weggekatapulteerd tegen een boom. Er was geen andere auto bij het ongeval betrokken.


François Sterchele was aan zijn eerste seizoen bezig bij Club. Daarvoor speelde hij bij Charleroi en Germinal Beerschot. Vorig jaar werd hij topschutter. Hij speelde 4 keer met de Rode Duivels.
Een steile opgang in vijf seizoenen
François Sterchele liet voor het eerst van zich horen in 2004. Toen werd hij met 24 goals topschutter in 4e klasse, bij Kelmis. Het jaar daarne loodste de Luikenaar OH Leuven naar de tweede klasse.

Jacky Mathijssen, in 2005 trainer van Charleroi, rook goud. Hij gaf Sterchele een kans in eerste. Maar pas het jaar daarna ontbolsterde hij, bij G.Beerschot. Met 21 doelpunten werd hij topschutter.

Afgelopen zomer volgde een echte Sterchele-soap. Anderlecht eerst, daarna Standard en ook Heerenveen wilden de aanvaller inlijven. Uiteindelijk tekende hij voor vijf jaar bij Club Brugge.

Bron: sporza.be

Update 9u45: enkele ruwe beelden tonen de ravage... (http://www.sporza.be/cm/sporza.be/voetbal/eerstek- lasse/080508_Francoissterchele_rip)


Verschrikkelijk... ik heb er geen woorden voor...

4 opmerkingen:

Pieter zei

Heb je de wrakstukken gezien? Dat was voor het ongeval een meer dan twee ton zware Porsche Cayenne. Een beest van een auto.

Hier is weinig verbeelding voor nodig, om te weten welke klap dit niet moet geweest zijn.

Een 4.8l V8 vraagt een permanente en niet te onderschatten verantwoordelijkheid van zijn bestuurder...

Pieter zei

Correctie: het was een Porsche Cayman S... Ja, de wrakstukken waren moeilijk te plaatsen bij een bepaald model... Het verklaart in ieder geval wel een hoop. Ik zag geen reusachtige Cayenne verdwijnen in zo een hoopje schroot :s

We spreken dus over een wagen van om en bij de 1.3 ton met een 3.3l 6-in-lijn. Dus nog een moordmachine...

Daar waar de grootte van een Cayenne misschien nog had kunnen helpen, komt de compacte Cayman alleen maar in het nadeel spelen.

Anoniem zei

alle discussies achteraf zijn zinloos. Het leed is veroorzaakt. Misschien doet het anderen nadenken wanneer ze met de wagen rijden, misschien ook niet.
Misschien doet het een fabrikant nadenken over de zinloosheid om wagens te produceren die meer dan 200 km/uur kunnen rijden.
Vandaag echter rest enkel het lied: 'you'll never walk alone'.
RIP

Pieter zei

@Cursief huigje: Ik denk toch niet dat u dacht dat ik hier een discussie wenste te starten? Ik stelde slechts vast met welke wagen het ongeval is gebeurd... Die wagen is combinatie met onverantwoord rijgedrag is nu éénmaal dodelijk.

Uiteraard kunnen we de klok niet terugdraaien, alleen hoop ik van HARTE dat mensen hierover nadenken als ze in hun wagen stappen. In die context vind ik het belangrijk dat we over dit voorval kunnen blijven spreken. Dat we geen dogma opwerpen en proberen leren uit de fouten die we maken...

U heeft nog veel verder hierover nagedacht als ik, zo blijkt. Ik was in de verste verte nog niet blijven stilstaan bij wat fabrikanten hiermee te maken hebben. Misschien omdat ik ook denk dat ze hier volledig niks mee te maken hebben. Discipline moet vanuit de mens zelf komen, anders moet je alles wat je enigszins de dood kan injagen maar gaan verbieden.

Ik vind het spijtig dat mensen die werkelijk supporter waren niet kunnen erkennen dat de fout van het ongeval alleen en alleen maar bij Sterchele lag...